Jevelforlaget og Jon Vegard Lunde Presseservice er to navn på samme bedrift. Jon Vegard Lunde Presseservice ble startet i 1982 som et firma for frilans-journalistikk. Jevelforlaget oppsto i 2004 som navn på den delen av firmaet som utgir egne og andres bøker.

Forlaget eies og drives av Jon Vegard Lunde, som har solid og variert erfaring innen journalistikk, oversetting og som sakprosaforfatter. Jon Vegard fikk i 2007 kongens fortjenestemedalje i gull for sine bøker om Hjemmefronten. I 1982 mottok avisen han da redigerte Austmannaprisen, som er en pris for god bruk av nynorsk.

Forlagets siste utgivelse er skiantologien ”Fra Heming unge til Hemingway”. Den inneholder 115 litterære tekster om skiløping av 100 forfattere fra 13 land, og 100 kunstverk av 83 kunstnere fra 14 land. Se også facebooksiden og facebookgruppen Jevelforlaget. Der ligger det mange smakebiter på tekst og bilder.

Den forrige storsatsingen var utgivelsen av samtlige syv bøker i den australske ungdomsserien ”I morgen, da krigen kom”.

Nå er det opprettet en egen, norsk facebookside for John Marsdens bøker og filmene basert på dem. Den første filmen, som har fått den norske tittelen (!) ”Tomorrow, when the war began”, ble en suksess i Australia. De norske anmelderne trodde de fant hver sine usannsynligheter fordi de visste for lite om Australia og ikke fulgte godt nok med. Filmen kan kjøpes som DVD.