32143 Bortenfor daggry OMS_Layout 1

Bortenfor daggry
John Marsden
Kr 90

Bestill

Bortenfor daggry er den sjuende boka i serien. Med den avsluttes fortellingen om gjengen i Hell; Ellie, Lee, Kevin, Corrie, Homer, Robyn, Chris og Fi. Krigen går mot slutten, men det blir ”harde tak”. Hvor mange er fortsatt i live på siste side? Iallfall Ellie, for hennes historie fortsetter i de tre bøkene i ”Ellie’s Chronicle”. De er ikke kommet på norsk, og det er usikkert om de gjør det.

Andre kapittel (utdrag)

Jeg tror ikke så veldig på instinkt og sånn, men jeg var merkelig anspent der vi trasket opp traktorveien i det siste nattemørket. Vi sa ikke så mye. Vi var for trøtte og slitne. Da vi tok en liten pust i bakken, sa mannen endelig hva han het. Ryan var tjueåtte, han bodde like utenfor Dunedin, og var ingeniør. Han ville ikke si etternavnet sitt.

«Hvorfor vil du ikke si det?» spurte jeg.

«Du klarer aldri å uttale det,» svarte han.

«Nei, ærlig talt, hvorfor ikke?»

«Sikkerhet.»

Jeg sto der i halvmørket og lente meg mot en snø-eukalyptus, og lurte på hva han mente. Jeg kom fort fram til svaret: Hvis vi ble tatt til fange og tvunget til å fortelle det vi visste – vel, jo mindre vi visste, jo bedre.

Det skremte meg da det gikk opp for meg at han tenkte slik. Det ga meg en følelse av at vi var for lemfeldige med sikkerheten selv noen ganger.

Fortapt i mine egne tanker hadde jeg sluttet å følge med i den hviskende samtalen. Da jeg hørte etter igjen, oppdaget jeg at Homer var i gang med å fyre av en rekke spørsmål til Ryan. Han fikk få svar. Det viste seg at Ryan var i en avdeling i den newzealandske hæren som heter SAS. Han hadde kapteins grad, og det måtte vel være ganske imponerende for en 28-åring.

Han hadde en grov, brummende stemme, kraftig og bestemt, nesten som en traktor. Du følte at han var til å stole på. Han hørtes ut slik som jeg gjerne ville høres ut; som en som alltid visste hva han skulle gj